رفع مشکل هنگ کردن ویندوز: راهکارهای کاربردی و ساده

هنگ کردن ویندوز

هنگ کردن ویندوز مشکل شایعی که امروزه بیشتر کاربران با آن مواجه می‌شوند. برای رفع این اختلال ساده‌ترین راهکار صبر کردن است تا سیستم روند پردازش را طی کند و مجدد به صفحه اصلی خود بر گردد. اگر علت هنگ کردن استفاده از نرم افزار خاصی است باید آن را حذف کنید. مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری اصلی‌ترین دلیل بروز این اختلال هستند.
با راه اندازی مجدد کامپیوتر و ریست کردن آن تا حدودی این اشکال فنی برطرف می‌شود. در صورتی که سیستم مدام این وضعیت را دارد و نمی‌توانید به راحتی از آن استفاده کنید باید کامپیوتر را به متخصصین خبره و مجرب بسپارید. در ادامه راهکارهای کاربردی و ساده را به شما معرفی می‌کنیم.

رفع مشکل هنگ کردن ویندوز
رفع مشکل هنگ کردن ویندوز

مشکل هنگ کردن ویندوز را چطور حل کنیم؟

مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری دلیل اصلی هنگ کردن ویندوز هستند که شما با نصب ویندوز می‌توانید به رفع این اختلال کمک کنید. امروزه راهکارهای خوبی برای رفع هنگی ویندوز پیشنهاد می‌شود که در اینجا به بهترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

فرصت دادن به دستگاه و صبور بودن

اگر ویندوز کامپیوتر یا لپ تاپ هنگ کرد بهتر است کمی صبر کنید ‌و اجازه دهید تا دستگاه روند پردازش اطلاعات را طی کند. کند شدن سرعت سیستم مانع استفاده از آن می‌شود. پس از پردازش دستگاه مجدد به حالت اولیه خود بر می‌گردد و می‌توانید به راحتی از آن استفاده کنید.
وقتی با کمی صبر می‌توان مشکل را برطرف کرد پس نیازی به تعمیر دستگاه نیست. برخی دستگاه‌ها پس از تعویض ال سی دی با مشکل هنگ کردن ویندوز مواجه می‌شوند که با استفاده مداوم این ایراد فنی برطرف می‌شود.

بررسی وضعیت قفل کامپیوتر

بررسی وضعیت قفل سیستم یک راهکار ساده برای رفع هنگ کردن آن است. اگر با فشردن دکمه Caps Lock هیج پاسخی دریافت نمی‌کنید به معنی قفل شدن دستگاه است و در این شرایط ویندوز هنگ می‌کند. با ریستارت کردن می‌توانید قفل کامپیوتر یا لپ تاپ را باز کنید. اگر بعد از ارتقاء لپ تاپ با چنین مشکلی مواجه شدید باید اول قفل را چک کنید؛ چرا که روی عملکرد دستگاه تاثیر گذار است.

بستن برنامه‌ ای که باعث هنگ کردن دستگاه شده

بهترین راهکار برای رفع مشکل هنگ کردن ویندوز، بستن برنامه‌‌ای است که دستگاه را مختل کرده و باعث کاهش سرعت آن شده است. اگر دکمه Caps Lock خاموش و روشن می‌شود ویندوز هنوز در حال فعالیت است و باید برنامه را به طور کامل ببندید.
با فشردن دکمه‌های Ctrl +Alt +Del پنجره End Task برای شما باز می‌شود که در آن می‌توانید برنامه‌ای که پاسخ نمی‌دهد را پس از ۱۰ الی ۲۰ ثانیه ببندید. اگر دستگاه قابلیت تعویض CPU را دارد می‌توانید با ارتقا آن مشکل پردازش و هنگ کردن دستگاه را برطرف کنید.

راه اندازی مجدد کامپیوتر

زمانی که ویندوز را با کندی سرعت مشاهده می‌کنید بهتر است کامپیوتر یا لپ تاپ را خاموش و بعد از چند ثانیه مجدد راه اندازی کنید. اگر دستگاه به صورت عادی راه اندازی شود هنگ کردن ویندوز برطرف می‌شود. در این مرحله ویندوز باید به درستی و بدون خطا اجرا شود. اگر سیستم مشکل نرم افزاری یا سخت افزاری داشته باشد در مرحله اجرای ویندوز به راحتی قابل مشاهده است. با تعویض یا ارتقا رم می‌توانید تا حد زیادی این مشکل را برطرف کنید.

حل مشکلات مربوط به سخت افزار دستگاه

اگر با ریست کردن دستگاه و برطرف ‌کردن مشکل نرم افزاری هنوز هم شاهد هنگ کردن دستگاه و کندی سرعت هستید بهتر است خطاهای مربوط به درایور و سخت افزارها را بررسی کنید. نبودن فضای کافی در هارد دیسک باعث شده تا برنامه‌ها به کندی اجرا شوند و هنگ کردن ویندوز مانع از کار کردن شما با دستگاه شود.
با تعویض و ارتقا هارد می‌توانید به افزایش سرعت و رفع هنگی آن کمک کنید. برای انجام این کار باید از متخصصین سخت افزار که در سایت فیکسی پلاس فعالیت دارند کمک بگیرید تا آسیب جدی‌تری به دستگاه شما وارد نشود.

چرا ویندوز هنگ می‌کند
چرا ویندوز هنگ می‌کند

چرا ویندوز هنگ می‌کند؟

برای رفع مشکل ویندوز هنگ کرده باید ابتدا دلیل هنگی آن را مشخص کنید تا بتوانید این اختلال را به صورت عمقی برطرف سازید. مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری علت اصلی این هنگی هستند و در ادامه به معرفی دلایل دیگر آن می‌پردازیم:

مشکل نرم‌ افزارهای سنگین و ناسازگار

نصب نرم افزارهای سنگین و ناسازگار شایع‌‌ترین دلیل هنگی ویندوز است. زمانی که این برنامه‌های سنگین در حال اجرا هستند حرارت دستگاه به شدت افزایش پیدا می‌کند و شما برای خنک کردن سیستم به فن لپ تاپ قوی نیاز دارید. هنگ کردن ویندوز با نصب نرم افزارهای ناسازگار بیشتر می‌شود. اگر ویندوز شما قدیمی است باید آن را ارتقا دهید تا سرعت بیشتر شود. نرم افزارهایی که اجرای آن‌ها باعث فریز شدن کامپیوتر می‌شود باید از روی سیستم حذف شوند.

ویروس‌ ها و بدافزارها

ویروس‌ها و بد افزارها مشکلات نرم افزاری را برای سیستم ایجاد می‌کنند. نصب برنامه‌هایی که دارای ویروس هستند باعث هنگ شدن ویندوز شده و سرعت پردازش اطلاعات را کند می‌کند. در این شرایط دکمه‌های کیبورد کار نمی‌کنند و نمی‌توانید از لپ تاپ یا کامپیوتر استفاده کنید. درایورهای قدیمی و خراب جزو بد افزارهایی هستند که کیفیت و کارایی دستگاه را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به کمک کارشناسان سایت فیکسی پلاس می‌توانید بهترین آنتی ویروس‌ها را روی سیستم نصب کنید.

مشکلات سخت‌ افزاری

یکی دیگر از دلایل هنگ کردن ویندوز مشکلات سخت افزاری است که با نصب قطعات فیک خود را نشان می‌دهد. از جمله این مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عیب و نقص در حافظه RAM
  • گرم شدن بیش از حد CPU یا GPU
  • خرابی هارد دیسک
  • مشکلات مربوط به باتری
  • خرابی سوکت شاژر لپ تاپ

خرابی در این قطعات هنگی ویندوز را به همراه دارد. برای برطرف کردن کندی سرعت نیاز است تا این بخش‌ها بررسی شوند. اگر قطعه نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد این کار باید به صورت کاملا تخصصی انجام شود. اگر مدل کارت گرافیک پایین است باید آن را ارتقا دهید تا سیستم بتواند با سرعت بالا هر نرم افزاری را اجرا کند. استفاده از درایور USB خراب هم می‌تواند یکی از دلایل هنگ کردن لپ تاپ یا کامپیوتر شما باشد.

روش‌ های رفع هنگ کردن ویندوز

برای رفع مشکل هنگ کردن ویندوز امروزه روش‌های زیادی معرفی شده که شما می‌توانید آن‌ها را امتحان کنید. این روش‌های کاربردی عبارتند از:

استفاده از Task Manager برای بستن برنامه‌ های هنگ‌ کرده

اولین و بهترین راهکار استفاده از Task Manager برای بستن برنامه‌های هنگ کرده است. این ابزار می‌تواند برنامه‌ها را به خوبی مدیریت کند. اگر اجرای یک نرم افزار باعث هنگی ویندوز شود با این ابزار می‌توان آن را متوقف کرد. از راه‌های مختلف می‌توانید به تسک منیجر دسترسی داشته باشید. استفاده از کلیدهای میانبر کار را برای شما آسان‌تر می‌کند. با انتخاب برنامه مورد نظر و زدن دکمه End Task می‌توانید در کمترین زمان برنامه را متوقف کنید.

به‌ روزرسانی درایورها و سیستم‌ عامل ویندوز

یکی دیگر از روش‌های کاربردی برای حل مشکل هنگ کردن ویندوز به‌روزرسانی سیستم عامل و درایورهای آن است‌. اگر سیستم عامل قدیمی باشد نمی‌تواند نرم افزارهای جدید را با سرعت بالا اجرا کند. با به‌روزرسانی پورت صدا USB و HDMI امکان اتصال به دستگاه‌های دیگر فراهم می‌‌شود.
عدم به‌روزرسانی سیستم عامل مشکلاتی از جمله فریز شدن بی دلیل صفحه نمایشگر، کند شدن لپ تاپ و نمایش خطاهای مکرر و ریستارت شدن ناگهانی دستگاه را به همراه دارد. آپدیت کردن ویندوز به رفع مشکل هنگی کمک زیادی می‌کند.

بررسی و رفع مشکلات سخت ‌افزاری

مشکلات سخت افزاری نقش بسزایی در هنگی ویندوز دارند و بررسی سخت افزارهای کامپیوتر و لپ تاپ می‌تواند سرعت عیب یابی و رفع مشکل را بیشتر کند. اگر لولاهای درب لپ تاپ ایراد فنی داشته باشند دستگاه عملکرد درستی نخواهد داشت؛ بنابراین بهتر است لولا لپ تاپ در صورت خراب شدن سریعا تعویض شود. قطعات نصب شده روی کامپیوتر و لپ تاپ باید با دستگاه سازگاری کامل داشته باشد. سایت فیکسی پلاس با بکارگیری قطعات اصل و اورجینال توانسته کیفیت دستگاه‌ها را افزایش دهد.

برنامه برای جلوگیری از هنگ کردن
برنامه برای جلوگیری از هنگ کردن

نرم ‌افزارهای کاربردی برای جلوگیری از هنگ کردن ویندوز

برای جلوگیری از هنگ کردن ویندوز بهتر است از نرم افزارهای کاربردی استفاده کنید. این برنامه‌ها به پاکسازی سیستم و افزایش سرعت آن کمک زیادی می‌کنند. نرم افزارهای بهینه سازی ویندور سرعت اولیه کامپیوتر و لپ تاپ را بازیابی می‌کنند. این برنامه‌ها به ۲ دسته مجزا تقسیم می‌شوند:

نرم‌ افزارهای پاک‌ سازی حافظه و بهینه‌ سازی سیستم

نرم افزارهایی که برای بهینه‌سازی سیستم و پاکسازی حافظه مورد استفاده قرار می‌گیرند به ۲ روش کار خود را انجام می‌دهند:

  • حذف فایل‌های تکراری و موقت
  • بهینه‌سازی برنامه‌های اجرا شده در پس زمینه و ویندوز

به کمک ابزارهای تسک منیجر می‌توانید برنامه‌ها را به خوبی مدیریت کنید. نرم افزارهای تکراری و بدون استفاده فضای زیادی از حافظه را اشغال می‌کنند و باعث افت سرعت سیستم می‌شوند. برنامه‌های غیر ضروری را غیر فعال کنید تا مشکل هنگ کردن ویندوز برطرف شود. در اینجا به معرفی بهترین ابزارهای بهینه سازی می‌پردازیم:

  • برنامه PC Manager
  • برنامه CleanMyPC
  • برنامه CCleaner

آنتی ‌ویروس‌ها و نقش آن‌ها در جلوگیری از هنگ ویندوز

آنتی ویروس‌ها بهترین نرم افزار برای پاکسازی سیستم عامل و جلوگیری از هنگ کردن ویندوز هستند. برنامه‌هایی که دارای ویروس هستند سرعت پردازش را کند می‌کنند و مانع از اجرای سریع نرم افزار در سیستم عامل می‌شوند. شما با نصب آنتی ویروس قوی می‌توانید از هنگی ویندوز تا حد زیادی جلوگیری کنید. اگر ویروس از طریق درگاه‌های USB به دستگاه نفوذ می‌کند می‌توانید از USB Disk Security استفاده کنید.

سخن پایانی

هنگ کردن ویندوز جزو رایج‌ترین مشکلات است که با چند ترفند ساده می‌توانید آن را برطرف کنید. مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری دلیل اصلی بروز این اختلال هستند. با پیدا کردن علت اصلی می‌توان مشکل را به صورت عمقی برطرف کرد.
راهکارهای مختلفی برای برطرف کردن هنگی پیشنهاد شده که می‌توانید با مشورت با کارشناسان فیکسی پلاس بهترین روش را انتخاب کنید. متخصصین مجرب و با سابقه این مرکز پس از عیب یابی دقیق کار تعمیر و تعویض را با قطعات اصل و اورجینال انجام می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *